Majonéza v malém množství tělu neublíží. Obsahuje vitamíny a zdravé tuky

Majonéza nemá zrovna nejlepší pověst. Má vysoký obsah kalorií a měli byste se jí vyhnout tehdy, pokud vám záleží na udržení zdravé tělesné hmotnosti. O majonéze vám v dnešním článku povíme několik věcí a je jen na vás, abyste se rozhodli, jestli ji budete konzumovat, nebo ji nahradíte zdravější alternativou.

Sentimentální chuť

Hustá emulze vytvořená kombinací oleje a vaječných žloutků má široká kulinářská využití. V mnoha domácnostech se dodnes připravují pokrmy, které se nikdo neodváží ochutit jinak než majonézou. Klasikou vánoční kuchyně je zeleninový salát s majonézou, vejci nebo sledi v majonéze.

Mohlo by vás zajímat:  Sociální sítě mohou pomoci najít práci nebo nové klienty. Nejsou však bez rizika

Mnoho lidí při vzpomínce na majonézu polyká nasbírané sliny. Někteří lidé, hlavně ti, kteří si hlídají štíhlou linii, si mohou jen smutně povzdechnout. To, že je majonéza kalorická, není jen mýtus. Koneckonců vychází z kombinace oleje a vaječných žloutků, které také obsahují velké množství tuků. Majonézu však můžete snadno nahradit bílým přírodním jogurtem.

Zdroj obrázku: Freepik

Zdravotní vlastnosti

Majonéza je zdravá, ale pouze v malém množství. Čajová lžička, nebo dokonce lžíce majonézy nezničí naši postavu, pokud z toho nebudeme mít každodenní rituál. Majonéza by měla být zařazena na seznam svátečních lahůdek. Majonéza, která je vytvořena kombinací produktů, které oplývají zdravými nenasycenými mastnými kyselinami, je pokladnicí vitamínů rozpustných v tucích. Najdeme v ní vitamíny A, D, E a K, jakož i tři prvky důležité pro zdraví: draslík, selen a sodík.

Mohlo by vás zajímat:  Utrácet za telefonování je zbytečné. Oblíbené aplikace umožní volat zcela zdarma

Majonéza, která je vytvořena kombinací kvalitního rostlinného oleje lisovaného za studena a vaječného žloutku, je vysoce kalorická, ale chutná verze čistého zdraví. A na rozdíl od všeobecného přesvědčení nemusí být z nabídky vyloučena. Musíte ji však konzumovat s mírou. V přiměřených dávkách nejenže neublíží, ale dokonce pomůže.

Zdroj: https://foodnetwork.co.uk/healthyeats/healthy-tips/2011/07/mayo-good-or-bad