Při přehřátí notebooku je třeba postupovat správně

Notebooky jsou velice žádaným příslušenstvím v domácnosti. S tímto chytrým zařízením dokážeme spoustu věcí, co na chytrých telefonech třeba ne. Od hraní her, sledování filmů, práci s programy až po kancelářskou práci. Při pořízení nového notebooku nezažíváme tyto potíže, což se může postupem času změnit. Jindy studený notebook je najednou horký. Pokud se to však děje pouze v ojedinělých případech, není třeba šířit paniku, ale zachovat se správně. Co to v praxi znamená?

Nechlaďte jej tímto způsobem

Když je vám teplo, co uděláte? Dáte si nejraději chlazený nápoj, nebo se svlažíte ve studené sprše. Jestli vás napadne totéž udělat s horkým notebookem, tak na to zapomeňte. Notebook s jeho součástkami je velice náchylný na jakékoliv výkyvy teplot, které mohou vést ke zkratům.

Mohlo by vás zajímat:  Ani majitelé Chromebooku se nemusejí vzdát hraní her. Rozjet jde staré pecky i novinky na trhu

Vyvarujte se také jakéhokoliv kontaktu s vodou, i kdybyste měli dobré úmysly, co se týče zchlazení systému. Nejlepším způsobem, jak zchladit notebook, je použití chladicích podložek.

Zdroj obrázku: Freepik

Nepokračujte v práci

Když pocítíte známky toho, že se váš notebook přehřívá, přerušte jeho používání, co nejdříve můžete. Dlouhodobé udržování vysokých teplot může vést k poškození jednotlivých komponentů uvnitř notebooku. Snažte se při jednotlivých náznacích přehřívání zjistit příčinu a ukončit tak třeba náročné programy.

Některé uživatele napadne ponechat zařízení v klidu a odejít a to je špatně. Ideální řešení je uložit veškeré důležité procesy a zařízení vypnout alespoň na 15 minut.

Mohlo by vás zajímat:  Pořizovat webkameru ke stolnímu počítači je zbytečné. Snadno ji lze nastavit na svém telefonu

Dopřejte mu dostatek prostoru na vychladnutí

Nejhorší pro notebook je, když jej položíte na měkký povrch. Zařízení nemá kudy odvádět teplo, proto se kumuluje uvnitř a způsobuje tak přehřívání zařízení. Polštáře, pohovky nebo peřiny jsou tak nevhodným místem, kam uložit notebook.

Zapomeňte také na vyjmutí baterie. Samotná baterie nemusí způsobovat přehřátí systému, navíc její neustálé vyjímání a následné vkládání může způsobit dlouhodobé poškození.

Zdroj: https://www.makeuseof.com/tag/fix-overheating-laptop/