Pracovat v kuse několik hodin vydrží málokdo. S dobře nastavenými přestávkami zvládne člověk mnohem víc

Pokud pracujete z domova, pak jste si zajisté všimli, že to není tak jednoduché, jak se může zdát. Dělejte si mezi prací pravidelné přestávky. Jednak tím zvýšíte svou produktivitu a jednak vaše tělo takové přestávky prostě potřebuje.

Pokud se nechcete upracovat k smrti nebo neplánujete do svého života přivítat syndrom vyhoření, pak byste měli věnovat tomuto článku pár minut. Přestávky jsou ve vašem pracovním životě opravdu důležité a je třeba se naučit je vhodně zakomponovat mezi vaši práci. Existuje spousta teorií, které tento předpoklad potvrzují, a lidé, kteří si v práci dělají pravidelné a dostatečně dlouhé přestávky, ve výsledku podávají mnohem lepší výkony.

Existuje několik druhů přestávek

Přestávka od práce by měla být rozhodně bez práce. To, že hned přiskočíte k vašemu e-mailu, opravdu není přestávka. Otázka ale je, jak dlouho a kolik takových přestávek bychom si měli během naší pracovní doby udělat, aby to pro nás byl přínos. Na tuto problematiku vznikalo mnoho studií. V jedné se uvádí, že ideální doba práce je 57 minut následovná 17minutovou přestávkou. Další zase uvádí, že nejideálnější je 12 procent pracovního dne, což odpovídá asi 5 pauzám po 12 minutách.

Zdroj obrázku: Freepik

S tímto nástrojem si uděláte přestávky chytřejší

Mezi jednu z nejoblíbenějších aplikací, které pomáhají s koncentrací a dodržováním přestávek, patří Strict Workflow. Jedná se o rozšíření do prohlížeče Google Chrome, které využívá techniku zvanou Pomodoro. Ta rozdělí čas na pracovní a oddychový. Díky tomuto rozšíření tedy před sebou neustále vidíte, kolik minut máte odpracováno a za jak dlouho byste si měli konečně udělat pauzu.

Pokud tedy chcete být ve své práci produktivnější, měli byste silně pouvažovat nad svým časovým rozvržením v práci, protože pokud si pauzy začnete dělat, jak máte, zvládnete ve výsledku mnohem více.

Zdroj: https://remoteworkingwarriors.com/how-often-should-you-take-breaks-when-working-from-home/