Potraviny, které nepatří do mikrovlnky: Je mezi nimi špenát, uzeniny i chilli

Mikrovlnná trouba je v domácnosti obrovským pomocníkem, ale není vhodná pro všechny druhy potravin. Rychle vám ohřeje jídlo i tekutiny, ale bohužel na některé suroviny působí hodně negativně. Mohou se z nich uvolňovat toxiny nebo ztratí svou strukturu. Dávejte si pozor na to, co přesně ohříváte v mikrovlnce. Řekneme vám, co tam nedávat.

Špenát a uzeniny

Špenát obsahuje hodně dusičnanů, které se mohou při ohřívání v mikrovlnné troubě uvolňovat a měnit na nitrosaminy. To jsou karcinogenní látky, které vám hodně uškodí. Uzeniny nesmíte dávat do mikrovlnky ze stejného důvodu, protože také obsahují hodně dusičnanů.

Mohlo by vás zajímat:  S aplikací Hide My Email zůstane soukromá adresa vždy v bezpečí

Chilli papričky a vejce

Chilli papričky mohou při ohřevu vybouchnout. Navíc obsahují capsaicin (stejně jako jiné papriky), který se uvolňuje a způsobuje nepříjemný zápach. Syrové vejce ve skořápce nevydrží při ohřevu tlak a vejce jednoduše exploduje. To je poslední věc, jakou byste chtěli uklízet.

Zdroj obrázku: Freepik

Mateřské mléko a rýže

Mléko ztrácí živiny, když ho ohřejete tímto způsobem. To rozhodně pro své dítě nechcete. Navíc se neohřeje rovnoměrně, takže některé části budou ještě studené a jiné horké. Riskujete tím popálení dítěte. Rýže ohřívaná v mikrovlnce může způsobit otravu jídlem kvůli bakteriím, které obsahuje.

Mohlo by vás zajímat:  S těmito aplikacemi vás už nepřízeň počasí nepřekvapí. Buďte v obraze, ať se vydáte kamkoli

Brambory a hroznové víno

Vařené brambory obsahují bakterie, které ohřev v mikrovlnné troubě nezničí a dostanou se vám do těla. To samé platí i pro další toxiny, které se v bramborách nachází. Hroznové víno je na tom stejně jako vajíčka. Nejen, že ho rozhodně nepotřebujete ohřívat, ale také vám vybouchne před očima.

Brokolice a chléb

Brokolice při ohřevu v mikrovlnce ztrácí své cenné živiny, vitamíny a minerály. Jistě jí konzumujete právě kvůli zdravotním benefitům a tímto je naprosto zničíte. A nakonec neohřívejte chleba. Ztratí svou texturu a bude při jídle gumový a nechutný.

Zdroj: https://foodnetwork.co.uk/how-to/packages/food-network-essentials/things-you-should-not-put-in-microwave