Nevyžádané hovory může telefon rovnou zablokovat. Dvě spolehlivé aplikace se o to postarají

Nevyžádané hovory může telefon rovnou zablokovat. Dvě spolehlivé aplikace se o to postarají

Stává se vám často, že se vám ozývají nevyžádané telefonní kontakty? Mohou to být neškodné nabídky operátorů nebo bank, ale také se může jednat o šmejdy, kteří vás jen za pomoci hovoru oberou o peníze.

Každým rokem si více a více Čechů stěžuje na neustálé obtěžující hovory. Zpravidla jde o obchodní nabídky, které stejně nikoho nezajímají, jenže se s tím nedá moc co dělat. Proti těmto praktikám je krátká i Česká obchodní inspekce a nám nezbývá než se bránit sami. Podívejme se na ty nejlepší aplikace, které nám pomohou se s těmito nevyžádanými hovory jednou provždy vypořádat.

Mohlo by vás zajímat:  Blockchain mění finanční sektor. Inovace přináší zjednodušení a nižší náklady

Aplikace Můžu to zvednout?

Tato výborná služba od českých tvůrců je hojně používaná mezi lidmi v celém světě. Původně to začalo jako malý web, kam lidé psali své zkušenosti s otravnými hovory a zanechali na ně číslo. To jsme si pak mohli vyhledat a věděli jsme, že ho nemáme zvedat. Jenže uživatelů bylo více a více a tato služba dosáhla takové obliby, že vznikla samotná aplikace pro Android a iOS.

Zdroj obrázku: Freepik

Po stažení aplikace budete mít obrovskou databázi čísel, kterou vybudovali sami uživatelé, a tu můžete propojit se svou telefonní službou. Když si v nastavení povolíte blokovat nevyžádaná čísla, tak všechna, která jsou označená jako nebezpečná nebo obtěžující, se vám nedovolají.

Mohlo by vás zajímat:  Notebooky jsou ideálními společníky na cesty, stolní počítače poskytnou výkon

Aplikace Truecaller

Druhou službou, která nás dokáže ochránit, je Truecaller. Tuto aplikaci využívá přes 250 milionu lidí na celém světě a prakticky funguje na stejné bázi jako aplikace výše. Z obrovské databáze telefonních čísel, která nahlašují sami uživatelé, aplikace vyhodnocuje míru nebezpečí a nepovolí druhé straně se s vámi spojit. Aplikace je k dispozici jak pro Android, tak pro iOS a má rozhodně co nabídnout.

Díky těmto aplikacím se zase můžete se svým telefonem cítit bezpečně a nerušeně. Dovolají se vám totiž pouze ti, o které stojíte.

Zdroj: https://www.pcmag.com/how-to/block-robocalls-and-spam-calls