Smazání vlastního YouTube kanálu je velký krok. S naším návodem bude o mnoho jednodušší

YouTube zaznamenal historický moment, když jako první umožnil nahrávání videí lidem na internet a jejich vzájemnou interakci a hodnocení. Během několika let se YouTube vyvíjel, a dokonce od určitého roku mohou uživatelé vydělávat peníze podle počtu odběratelů a počtu zhlédnutí videí. Tato platforma je úžasné místo, ale co když jste se rozhodli začít od začátku nebo chcete nadobro opustit tyto břehy? Ať už je váš důvod jakýkoliv, ukážeme vám, jak postupovat.

YouTube kanál a účet jsou de facto to samé. Můžete si vybrat mezi smazáním nebo skrytím obsahu. K odkazu na videa, která jste nahráli, můžete použít kanál, zatímco účet slouží k různým předvolbám a komentářům.

Jak dočasně skrýt svůj kanál

Některý obsah můžete dočasně skrýt a později znovu aktivovat. Tento proces skryje vaše veřejná videa a seznamy videí. Neskryje vaši stránku kanálu ani umělecká díla, ani vaše lajky a odběry. Nicméně smaže trvale vaše komentáře. Jak tedy postupovat na počítačové verzi? Klikněte na ikonu svého profilu a dále na Nastavení. Poté pokračujte: Pokročilá nastavení -> Smazat kanál -> zadejte heslo a klikněte na Další -> Chci skrýt svůj obsah -> potvrďte a klikněte na Skrýt můj obsah.

Na mobilní verzi jde o obdobný postup. Klikněte na svůj profilový obrázek a dále na Spravovat svůj účet Google. Přejděte na Data a Soukromí -> Stažení nebo odstranění dat -> Smazat službu Google -> zadejte heslo a klikněte na Další -> vedle YouTube klikněte na odpadkový koš -> opět zadejte heslo a klikněte na Další -> Chci skrýt svůj obsah -> potvrďte a zvolte Skrýt můj obsah.

Zdroj obrázku: Freepik

Jak smazat svůj kanál

Svůj kanál YouTube můžete téměř smazat. Tímto smažete svá videa, komentáře, zprávy a vlastně vše, co bylo obsahem vašeho kanálu. Zruší se také veškerá předplatná. Proces smazání trvá několik dní, takže můžete narazit na některá videa na vašem již bývalém kanálu. Na počítačové verzi najeďte opět na Nastavení -> Pokročilá nastavení -> Smazat kanál -> zadejte heslo a klikněte ns Další -> Chci trvale smazat svůj obsah -> zaškrtněte a klikněte na Smazat můj obsah.

U mobilního zařízení postupujeme obdobně. Opět rozklikněte svůj profil, poté postupujte následovně: Spravovat můj účet Google -> Data a Soukromí -> Stažení nebo odstranění dat -> Smazat službu Google -> zadejte heslo a klikněte na Další -> vedle YouTube klikněte na odpadkový koš -> zadejte heslo a klikněte na Další -> Chci trvale smazat svůj obsah -> zaškrtněte políčko a dejte Smazat můj obsah.

Zdroj: https://eu.usatoday.com/story/tech/tips/2022/04/22/how-to-delete-youtube-channel/7387402001/