Smazání účtu na Telegramu je jednoduchý proces. Cenná data lze exportovat

Telegram je populárním internetovým messengerem. Poprvé byl spuštěn 14. srpna 2013. Vyvinula ho americká firma Digital Fortress s vlastníkem Pavlem Durovem, zakladatelem sociální sítě VKontakte. Do jisté doby hrála pouze druhé housle v konkurenci s WhatsAppem, Messengerem, Snapchatem nebo Instagramem. Nesmíme ani opomenout předchůdce všech messengerů, a to ICQ. Ne každého Telegram ale osloví. Jak deaktivovat nebo rovnou zrušit celý účet?

Dočasná deaktivace

Jste přesyceni Telegramem, ale nechcete se jej zbavit? Možnost deaktivace bývá součástí různých platforem, u Telegramu deaktivace bohužel chybí. Jedinou variantou je zůstat neaktivní. Odinstalujte aplikaci z telefonu i počítače. Telegram je vybaven automatickým mazáním neaktivních profilů. Abyste tomu zabránili, jednou za šest měsíců se přihlaste ke svému účtu.

Mohlo by vás zajímat:  Pomalé internetové připojení může mít více příčin. Na počítači se nabízí jednoduché řešení
Zdroj obrázku: Freepik

Smazání účtu

Účet na Telegramu lze smazat pouze prostřednictvím iOS aplikace nebo webu. Otevřete aplikaci na svém iPhonu a přejděte do Nastavení vpravo dole. Rozklikněte Soukromí a zabezpečení a zvolte možnost Automaticky smazat můj účet. Najeďte do možnosti If Away a změňte z původních šesti měsíců na Smazat účet nyní. V předchozí nabídce klikněte na Smazat můj účet a pokračujte, dokud není hotovo. Přes webové stránky smažete účet zde, stačí dodržovat pouze pokyny.

Smazáním účtu na Telegramu zmizí také vaše zprávy a data. Jakmile se jednou rozhodnete pro smazání, data jsou navždy ztracena. Jediné, co zůstane, jsou kanály a skupiny založené vámi.

Mohlo by vás zajímat:  Starý postup už dávno neplatí. První nabití smartphonu má zcela jiná pravidla

Jak exportovat data

Když už víte, jak smazat účet, ale nechcete přijít o cenná data, zjistěte, jak je exportovat. Nainstalujte si aplikaci Telegram do počítače nebo notebooku, který používáte. Klikněte na tři pruhy v pravém horním rohu a pokračujte na Nastavení. V nastavení klikněte na Upřesnit a zvolte možnost Upřesnit. Zde si vyberete typy souborů, jež chcete zálohovat. V neposlední řadě si zvolte také formát stahování (JSON nebo HTML). Posledním krokem je kliknutí na volbu Exportovat.

Zdroj: https://www.makeuseof.com/tag/deactivate-delete-telegram-account/