Amazon Sidewalk dokáže nepříjemně narušit soukromí. Vypnout ho jde jednoduše ve čtyřech krocích

Amazon Sidewalk dokáže nepříjemně narušit soukromí. Vypnout ho jde jednoduše ve čtyřech krocích

Amazon Sidewalk, který je součástí Amazon Echo, má jednu nehezkou vlastnost. Pokud se totiž z této služby neodhlásíte, tak toto zařízení ještě asi po dobu jedné minuty sdílí část šířky vašeho pásma, což znamená, že je dostupné pro vaše okolí.

Pokud i vy patříte mezi majitele zařízení Amazon Echo nebo Amazon Ring, pak je zde vysoká pravděpodobnost, že máte zapnutou i službu Amazon Sidewalk, ta se totiž zapíná automaticky u všech novějších zařízení. Díky této službě sice docílíte toho, že část vašeho pásma se rozdělí, a vy tak můžete zařízení používat o něco déle, ovšem má to i jednu nevýhodu, a to, že na tuto rozdělenou část se mohou napojit lidé z celého vašeho okolí.

Mohlo by vás zajímat:  Získejte přístup ke skupinám na WhatsAppu na jednom místě. Funkce komunity vše usnadní

Jak sdílení funguje?

Prakticky to funguje asi takto. Díky rozdělení vašeho bezdrátového pásma se můžete napojovat na další zařízení stejného typu po okolí, a pokud se u vás najde dostatek lidí s touto technologií, pak můžete používat všechny napojené přístroje i několik desítek metrů od vašeho bydliště. Jenže je to za cenu možného narušení bezpečnosti a soukromí. Pokud se tedy tohoto sdílení nebudete chtít účastnit, připravili jsme si pro vás jednoduchý návod, jak vše vypnout do doby, než se sami rozmyslíte.

Mohlo by vás zajímat:  Díky ViVeTool získá každý uživatel Windows 11 přístup k nejnovějším funkcím ve vývoji
Zdroj obrázku: Freepik

Návod pro vypnutí Amazon Sidewalk na vašem zařízení

  1. Ve vašem telefonu nebo tabletu si otevřete aplikaci Alexa.
  2. V pravém spodním rohu vyberte možnost „více“.
  3. Zvolte možnost Nastavení a zde pokračujte na Nastavení účtu.
  4. Vyskočí na vás možnost Amazon Sidewalk, kde můžete funkci přepínačem jednoduše vypnout a aplikaci ukončit.

Na vypnutí není opravdu nic složitého a stejným způsobem se můžete opět k této funkci přihlásit. Pokud se nechcete účastnit tohoto veřejného sdílení vašeho internetu s okolím, můžete ho jednoduše vypnout, a pokud chcete být součástí, ale riskovat tak vaši bezpečnost, nechte funkci zapnutou.

Zdroj: https://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html?nodeId=GZ4VSNFMBDHLRJUK