Vzpomínky na Facebooku dokážou zahltit zeď. Na pár kliknutí je jde jednoduše vypnout

Nechcete, aby vám Facebook neustále připomínal, co se stalo v daný den před několika lety? V tom případě si za pomoci tohoto krátkého a hlavně jednoduchého návodu vypněte funkci vzpomínek nebo si upravte zobrazovaný obsah této funkce.

Samotný Facebook je tady s námi již od roku 2004, pokud jste u něj už od samotného začátku nebo jste začali někdy v krátké době po tomto roce, pak už budete mít na účtu asi pořádnou spoustu fotek a videí. A právě z těchto dokumentů vám Facebook může připravovat vzpomínkové fotografie, které vám neustále vyskakují na hlavní zdi. Nechcete, aby se vám tyto příspěvky zobrazovaly? Tak je jednoduše vypněte.

Nastavujeme si vzpomínky

Pro webovou verzi Facebooku klikněte na nabídku s devíti tečkami a vyberte zde možnost Memories. Pokud používáte mobilní verzi, pak zvolte ikonu, která vypadá jako hamburger, a zde dále zvolte funkci Vzpomínky. Nyní již na obou verzích najednou za pomoci nastavení můžete upravit, co, kdy, kde a jak se vám bude zobrazovat.

Zdroj obrázku: Freepik

Vypněte upozornění

Pokud nechcete, aby vám Facebook připomínal vzpomínky, rovnou je zde můžete definitivně vypnout. Zvolte možnost Oznámení, která se nachází na levé straně stránky, případně na mobilu klikněte na ikonu ozubeného kola. Zde si můžete nastavit, zda chcete, nebo nechcete vidět někdy v budoucnu vzpomínky. Pokud zvolíte možnost „žádné“, pak už se vám nikdy žádná nezobrazí.

Vzpomínky bez konkrétních osob

Máte rádi funkci vzpomínky, ale nechcete, aby se vám zobrazovaly příspěvky s nějakou konkrétní osobou? Pak zvolte možnost „skrýt lidi“ a do pole, které se před vámi zobrazí, napište její jméno. Najede vám profil dané osoby. Nyní už jednoduše provedete příkaz, díky kterému se vám nebudou zobrazovat příspěvky staršího data právě s vámi zvolenou osobou. Můžete takto samozřejmě zablokovat i více přátel najednou.

Zdroj: https://www.lifewire.com/turn-off-facebook-memories-4167608