Investice do kryptoměn: tipy, jak se nenechat napálit

Kryptoměny se již před několika lety staly velmi populární možností pro investice. V současnosti od nich mnoho lidí upouští a investují své finance do jiných produktů. Investice do kryptoměn může být velmi riziková a můžete s ní přijít o hodně peněz. Proto je velmi důležité, abyste se předem důkladně informovali a důkladně si rozmysleli svou investici.

Důkladná kontrola

Podívejte se, jestli jsou v projektu partneři a investoři, protože to zvyšuje jeho důvěryhodnost. Zároveň zkontrolujte, jestli má velmi detailní whitepaper, ve kterém vysvětluje své technologie. Tohle by měl obsahovat každý projekt, který pracuje s kryptoměnami. Zároveň se podívejte také na samotný tým, jejich profily apod.

Mohlo by vás zajímat:  Porovnání iPhone 14 Pro vs. iPhone 14 Pro Max: větší displej a delší výdrž baterie

Ověřte si burzu

Nikdy nepoužívejte neověřené burzy a projekty. Spolehněte se pouze na renomované kryptoměnové burzy a své finance nechávejte v soukromých peněženkách. To vás při obchodování hodně ochrání a nebudete tolik riskovat, že o všechny své peníze přijdete.

Zdroj obrázku: Freepik

Nenechte se nalákat na rychlý výdělek

Objevila se vám reklama na kryptoměny, kde slibují velmi rychlé a vysoké výnosy? Nevěřte jim. Většinou se jedná jen o podvod, kvůli kterému přijdete úplně o všechno. Kryptoměny jsou investice jako každá jiná a nikdo vám nemůže s jistotou zaručit obrovské výnosy během chvilky.

Mohlo by vás zajímat:  Odposlouchávání aplikacemi a následné cílení reklam lze zrušit přímo v Google účtu

Buďte opatrní na sociálních sítích

Na sociálních sítích se poslední dobou hodně objevují reklamy na zbohatnutí s pomocí kryptoměn. Vůbec na to nereagujte. Jestli chcete úspěšně investovat bez velkého rizika, nesmíte se nechat napálit. Z tohoto důvodu je důležité, abyste se drželi pouze ověřených ICO (Initial Coin Offerings), které na sociálních sítích rozhodně nenajdete.

Diverzifikujte své investice

Nedávejte všechny své úspory pouze na jedno místo. Najděte si nejen více investic do kryptoměn, ale obecně více možností, kam investovat. Každá z nich vám přinese jiné výsledky a nebudete se muset tolik obávat, že o vše přijdete.

Zdroj: https://www.fidelity.ca/en/insights/articles/managing-risk-in-crypto-investments/