Otravní telemarketéři to nikdy nevzdají. K našemu telefonnímu číslu se dostanou překvapivě snadno

Otravní telemarketéři to nikdy nevzdají. K našemu telefonnímu číslu se dostanou překvapivě snadno

Určitě se vám už stalo, že vám někdo zavolal a snažil se vám prodat nějaký produkt nebo z vás tahal informace. Pravděpodobně se tak jednalo o telemarketéra. Většinu z nás tyto hovory obtěžují a i přesto, že existuje zákon, který tyto praktiky zakazuje, pokračují v otravování slušných lidí. A jak se jim podařilo vůbec sehnat vaše číslo?

Odkliknete podmínky, které nečtete

Ano, tohle je velmi častý způsob, jak se dostávají k číslům. Nebudeme si tady lhát, nikdo nečte ty zdlouhavé obchodní a jiné podmínky, které na nás vyskakují, když navštěvujeme nejrůznější weby. Jenže dost častokrát se k vašemu číslu dostanou právě touto cestou. Takže bychom ty podmínky možná měli začít pročítat, než je odsouhlasíme.

Mohlo by vás zajímat:  Krátká životnost spotřebičů je jednou z marketingových strategií

Sdílíte na internetu své číslo

Vyplňujete formulář? Registrujete se do nějaké služby? Přidáváte inzerát? Všechny tyto způsoby zpravidla vyžadují, abyste vyplnili telefonní číslo.  A ono už si potom ta čísla sesbírat za pomoci nějakého prográmku není tak složité, jak by se mohlo zdát.

Zdroj obrázku: Freepik

Vytočili vaše číslo náhodně?

Ano, i to je jednou z možností. Pro tohle otravování už byli vytvořeni i roboti, kteří postupně vytáčejí náhodná čísla a zkoušejí štěstí. Proti tomuhle bohužel není obrany, a když už se vám něco takového dovolá, doporučujeme přidat číslo do spamu.

Mohlo by vás zajímat:  Dobrá organizace zvýší produktivitu a pomůže všechny úkoly zvládnout mnohem rychleji

Získali jej z úvěrové kanceláře

Pokud žádáte o půjčku nebo kreditní kartu, musíte vyplnit spoustu údajů a mezi ně patří i telefonní číslo. Při uzavření smlouvy nemáte moc na výběr, pokud potřebujete jejich služby, pak jim musíte potvrdit, že mohou dále s vašimi osobními informacemi, jako je telefonní číslo, nakládat dále. A jednou z možností je, že tyto databáze telefonních čísel prodávají dále.

Nic moc s tím bohužel neuděláme. Pokud se nám někdo takový ozve, pak je dobré dát jej ihned do spamu, případně si pořídit nějakou z aplikací, které tato otravná čísla sbírají, a pokud se vám některé z nich pokusí zavolat, pak je informují, že se jedná o nevyžádaný hovor.

Zdroj: https://eu.theadvertiser.com/story/news/2017/04/06/how-robocallers-and-telemarketers-get-your-number/100125102/