Suchý vzduch během topné sezóny: vlhkost v interiéru zvýší několik triků

Na topnou sezónu se netěší asi nikdo z nás, protože musíte udělat hodně věcí. V první řadě je důležité vyčistit radiátory a připravit se na to, že vám vytápění bude stát dost peněz. Zároveň myslete také na své zdraví. Při topení se totiž snižuje vlhkost vzduchu u vás doma, což může vést k dráždivému kašli, alergiím i dalším problémům. Jak ji znovu zvýšit a užít si zdravou vlhkost ve vzduchu?

Difuzér

Zvlhčovače vzduchu jsou velmi efektivní a do difuzéru si navíc můžete přidat esenciální olej, který dodá vašemu interiéru i nádhernou vůni. Zároveň se postará také o zvýšení vlhkosti, protože se voda bude odpařovat do ovzduší. Navíc existuje mnoho krásných modelů, takže s ním také ozdobíte svůj domov.

Mohlo by vás zajímat:  Starý notebook nabízí ještě spoustu skvělých využití. Vyhození je až poslední možnost

Vlhké ručníky a misky s vodou

Mnohem jednodušší a levnější variantou pro zvlčení vzduchu je použití obyčejných ručníků nebo misky s vodou. Stačí, když ručníky, kapesníky nebo látkové utěrky namočíte a necháte někde v bytě uschnout. Bude se z nich uvolňovat vlhkost, stejně jako z misky s vodou.

Zdroj obrázku: Freepik

Pěstování pokojových rostlin

Pokojové rostliny jsou velmi prospěšné pro vaše zdraví. Nezáleží příliš na tom, jakou si pořídíte. Jestli chcete tu nejlepší, podívejte se na seznam rostlin, které nejvíce čistí vzduch. To vám hodně pomůže s dýcháním a zároveň zvlhčují vzduch, což je v zimě velkou výhodou.

Mohlo by vás zajímat:  Google nemusí najít vše. Alternativní vyhledávače poskytnou něco navíc

Vytírání podlahy

Dokonce i pravidelný úklid může přinést do vašeho domova trochu více vlhkosti. Když jednou nebo dvakrát za týden vytřete podlahy vlhkým hadrem nebo utřete prach s navlhčeným hadříkem, do vzduchu se uvolní další vlhkost. A zároveň budete mít vždy dokonale čistý domov.

Sušení prádla v bytě

Tohle je velmi snadné a možná to děláte během celého roku. Ve vypraném prádle se drží hodně vlhkosti, která se při sušení uvolní do vzduchu. Když máte doma příliš nízkou vlhkost, můžete ji tímto způsobem vyrovnat. Stále se ovšem dívejte na měřiče vlhkosti, protože příliš mnoho vám uškodí stejně jako příliš málo.

Zdroj: https://solarflarehvac.com/how-to-increase-humidity-in-a-dry-house-in-winter/