Správný zvlhčovač do bytu vybereme podle několika základních parametrů

V době topné sezóny vlhkost vzduchu ve vašem domově klesá. Proto se musíte postarat o to, aby byla vždy ve zdravé míře. V opačném případě zažijete suchost v ústech i krku, kašel a další nepříjemné příznaky. Zvlhčovač je ideální pro zlepšení kvality vzduchu během podzimních a zimních měsíců. Neměl by proto chybět ani ve vašem domově. Jak ho správně vybrat?

Druh zvlhčovače

Zvolit si můžete zvlhčovač ultrazvukový, parní, evaporační nebo kombinovaný. Každý z nich má svá pozitiva a každý z nich je také v jiné cenové hladině. Ultrazvukové jsou velmi efektivní a úsporné, u parních musíte počítat s větší spotřebou energie. A nakonec evaporační jsou úsporné, ale vhodné pouze do menších místností.

Mohlo by vás zajímat:  Smazané zprávy odesílatelem ve WhatsAppu lze zobrazit jednoduchou cestou

Velikost pokoje

Při výběru se vždy podívejte, do jaké místnosti je zvlhčovač vhodný. Vždy tam uvidíte počet metrů čtverečních, které dokáže vyplnit příjemnou vlhkostí. Podle toho vybírejte, protože jinak může být zbytečně silný nebo naopak příliš slabý pro vaše potřeby.

Zdroj obrázku: Freepik

Další funkce

Některé modely mají i extra funkce, jako je časovač, aromaterapie nebo integrované LED osvícení. Večer díky tomu bude vypadat krásně a může se snadno stát nedílnou součástí vašeho interiéru. Do některých můžete přidat také esenciální oleje a užít si nádhernou vůni u sebe doma.

Mohlo by vás zajímat:  Ztracený telefon lze vyhledat pomocí hlasového ovládání nebo sledování polohy

Energetická náročnost

Při dlouhodobém provozu je důležité myslet také na spotřebu energie. Podívejte se, jestli potřebujete baterie nebo lze přístroj zapojit do zásuvky. A pochopitelně se také dívejte na spotřebu, abyste za tento přístroj zbytečně neutráceli. Nejúspornější jsou ultrazvukové zvlhčovače.

Cena

Cena se bude hodně lišit nejen podle typu přístroje, ale také jeho značky a vzhledu. V mnoha případech platíte hlavně za design, i když všechny přístroje od dané značky mají stejnou kvalitu. Hodně proto záleží na tom, co je pro vás vážně důležité při jeho používání.

Zdroj: https://delos.com/blog/how-to-choose-a-humidifier-for-your-home/