Smazat facebookový účet jde během pár kliknutí. Na rozmyšlenou pak máme 30 dní

Smazat facebookový účet jde během pár kliknutí. Na rozmyšlenou pak máme 30 dní

Chcete smazat váš facebookový účet, ale nevíte jak? Dnes vám ve zkratce ukážeme, jak docílíte smazání jak z mobilu, tak z vašeho počítače. Všechna vaše zveřejněná data budou smazána do 90 dní od zrušení účtu.

Smazání účtu není tak složité a máte hned několik možností, jak toho docílit. Jednak je možné smazat účet za pomoci mobilního telefonu s operačními systémy iOS a Android. Druhou možností je ve vašem internetovém prohlížeči. My vám nyní představíme obě možnosti a je jen na vás, kterou zvolíte vy.

Mohlo by vás zajímat:  Zobrazit soukromý profil na Facebooku není těžké. Některé metody jsou však za hranou

Deaktivaci vašeho účtu si můžete třicet dní rozmyslet

Facebook je tady s námi už přes patnáct let a za tu dobu si získal skoro tři miliardy aktivních uživatelů. Řadí se tak mezi nejoblíbenější internetové platformy. Pravděpodobně máte na této sociální síti účet i vy, a pokud jste se rozhodli, že už ho nechcete, pak pro vás dnes máme připravený podrobný návod, jak ho zrušit. Po zadání žádosti o smazání máte jeden měsíc na rozmyšlenou a pak již není návratu.  Všechna vaše data budou do následujících 90 dní smazána.

Mohlo by vás zajímat:  Ne všechny krypto platformy jsou důvěryhodné. Poznejte podvodníky podle jasných signálů
Zdroj obrázku: Freepik

Pro smazání přes váš mobilní telefon se řiďte následujícími kroky:

  • Otevřete aplikaci.
  • Vyberte položku „nastavení a soukromí“.
  • Vyberte možnost „osobní informace“ a „informace o účtu“.
  • Zvolte „vlastnictví a kontrola účtu“.
  • Klikněte na „deaktivace a smazání“.
  • Zbývá kliknout na „smazat účet“ a potvrdit.

Pokud chcete váš účet deaktivovat z prohlížeče:

  • V prohlížeči si otevřete Facebook.
  • Vyberte „nastavení a soukromí“.
  • Klikněte na vaše informace na Facebooku.
  • Dole uvidíte možnost „deaktivace a smazání“.
  • Vyberte „smazat účet“ a potvrďte volbu.
  • Po zadání vašeho hesla započne deaktivace.
Mohlo by vás zajímat:  Baterie notebooku vydrží na jedno nabití déle díky optimalizaci a správnému napájení

Jak jsme vás již informovali, pokud se rozhodnete během prvních třiceti dní, že účet smazat nechcete, máte tu možnost. Pak už není návratu a váš účet včetně všech dat se do 90 dní od smazání nenávratně ztratí ze světa internetu.

Zdroj: https://blog.malwarebytes.com/101/how-tos/2021/06/how-to-deactivate-or-delete-your-facebook-account/