Jak skrýt vaši polohu na Google mapách?

Pokud jste majitelem chytrého telefonu, tak určitě víte, že je možné si nastavit mnoho věcí, aby bylo nebo nebylo vidět, kde se zrovna nacházíte. Z různých aplikací sdílíme svou polohu, ale například na Google mapách si můžete nastavit, že nechcete být viděni. Mnoho uživatelů ale o této možnosti vůbec neví.

Nedávejte každému vědět, kde zrovna jste

Nevýhodou sdílení polohy může být, že toho mohou využít zloději. Fotografiemi nebo sdílením polohy jim dáte najevo, že doma nikdo není a dveře mají otevřené. Jestli navíc dáte příspěvek veřejně, můžete si zadělat na velký problém. Jak vypnout sdílení pozice na Google mapách? Vypnutí polohu si můžete nastavit již od roku 2019, kdy tento krok Google uvedl do chodu.

Pokud aktivujete toto nastavení, nikdo neuvidí, kde se zrovna nacházíte ani nenajdete další data, která by jinak byla k vašemu účtu přiřazena. Když je tento anonymní režim vypnutý, mapy znovu budou dostávat doporučení na stránky nebo jiné údaje, které budou založené na tom, co děláte a kde se zrovna nacházíte.

Mohlo by vás zajímat:  Šetřit elektřinou jde různě. Mnozí ve strachu z vysokých účtů nabíjejí telefon raději v práci

Funkci zapnete a vypnete jedním kliknutím

Jestli nechcete být viděni ani dostávat doporučení na dalších tipy například na výlety ve vašem okolí, stačí režim jednoduše vypnout. Jak to udělat? Po zapnutí aplikace klikněte na ikonu profilu, kterou najdete v pravém horním rohu. Nabídka by měla odhalit možnost „zapnout režim inkognito“. V anonymním režimu neuvidíte historii polohy, vaše projeté trasy ani nevyužijete funkci „vaše místa“.

Pokud budete chtít zapnout tento režim, nebude to mít vliv na to, jak údaje Google mapy používají a jak data ukládají poskytovatelé internetu. Každý by měl mít zodpovědnost za to, co sdílí i s dalšími aplikacemi nebo služby, které poskytují různé firmy, mezi které patří také Google. Navíc tím, co píšeme na sociální sítě, co si vyhledáváme na internetu, nám potom podobné služby podbízejí formou reklamy.