Facebookový účet může opustit světlo světa na trvalo, nebo jen dočasně. Volba je čistě na vás

Máte účet na Facebooku, ale už se cítíte unavení tím vším okolo? Nebo vám vadí otravné diskuze, reklamy nebo „přátelé“? Ať už vás vede ke zrušení účtu nebo dočasnému přerušení cokoliv, dodržujte následující kroky.

Existují dvě možnosti, co s účtem na Facebooku:

  • deaktivace účtu,
  • smazání účtu.

Deaktivace

Najeďte na Facebook a v pravém horním rohu se nachází vaše miniatura profilového obrázku. Klikněte na něj a vyberte možnost Nastavení a soukromí -> Nastavení. Poté zvolte Soukromí a Vaše informace na Facebooku. Úplně dole se nabízí možnost Deaktivace a odstranění.

Pokud jste na mobilním zařízení (Apple nebo Android), klikněte na svoji miniaturu v pravém dolním rohu. Pokračujte dále na Nastavení a zvolte Přístup a nastavení a už máte na výběr. Facebook se bude snažit změnit váš názor, abyste stránku neopouštěli, ale nenechte se odradit. Deaktivace je jen dočasné smazání, kdy sice zmizí veškerá data, příspěvky, fotky a nebudou vás moci kontaktovat ani přátelé, nicméně pořád nabízí možnost obnovy. Pokud ale neplánujete návrat, tak si můžete stáhnout fotky, videa a příspěvky. V nastavení v možnosti Vaše informace na Facebooku můžete vybrat možnost Přesunutí kopie vlastních dat.

Zdroj obrázku: Freepik

Smazání účtu

Smazat účet můžete na stránce Facebooku, ale ještě předtím se ujistěte, že si stáhnete kopii všech fotek, příspěvků jinam, nebo zachovejte pouze Messenger. Každý příspěvek, fotka nebo další vaše akce zůstanou na zdech přátel 90 dní po odstranění účtu.

Nemůžete nikomu vymazat účet, aniž by s tím souhlasil, ale pokud uvidíte dítě mladší 13 let, pak můžete, protože porušuje práva. Můžete odstranit profil lidem, kteří nemohou sami, ale musíte mít plnou moc. Můžete i předat moc někomu, pokud byste zemřeli, aby mu bylo umožněno vymazat váš profil. Tuto volbu najdete v nastavení v Nastavení zapamatování.

Zdroj: https://www.trustedreviews.com/how-to/how-to-delete-facebook-account-2950145